Blog

Help, ik ga trouwen! Drie tips om jullie huwelijk supergoed te beginnen.

Post by on 14/02/18
Drie huwelijkstips van relatie-expert en schrijfster Paulien Timmer

Valentijnsdag is een dag om de liefde te vieren, maar als je in de afgelopen maanden ten huwelijk bent gevraagd is de kans groot dat je vooral uitkijkt naar een andere dag vol liefde: de bruiloft.
Je bent bezig met de gastenlijst, de locatie en natuurlijk de jurk (vooral de jurk). Het is een tijd van voorpret, van dromen over de dag en jullie leven samen, daarna. Het wordt een dag om nooit te vergeten en het begin van een nieuw hoofdstuk in jullie leven.

Wist je dat hele gelukkige stellen veel vaker over hun bruiloft praten? Ze kijken erop terug, praten over details, halen herinneringen op. Dan kan ik me voorstellen dat je denkt: hoe geweldiger de bruiloft, hoe gelukkiger het stel. Maar hoe gelukkig stellen later zijn heeft niets te maken met hoe geweldig de bruiloft was, maar met wat ze op dagelijkse basis doen om dat geluk dat je nu voelt vast te houden en te laten groeien.

Om jullie huwelijk supergoed te laten beginnen, hier 3 tips:

1. Hou je aan de magische ratio

John Gottman is een relatiewetenschapper die als een van de eerste ging kijken naar wat wél werkt in gelukkige relaties. Hij nodigde stellen uit in een appartement dat hij had laten bouwen in de Universiteit van Seattle, waar hij de stellen een weekend lang observeerde. Na duizenden uren aan filmmateriaal te hebben verzameld en bekeken kwam hij erachter dat gelukkige stellen iets bijzonders deden. Het was niet zo dat ze nooit ruzie hadden. Sterker nog, soms hadden ze best vaak ruzie. Wat ze anders maakte dan de ongelukkige stellen was de verhouding tussen negatieve en positieve interacties. Voor elke negatieve interactie (een snauw, een gemene opmerking), waren er twintig positieve interacties (een glimlach, een liefdevolle aanraking). Het doel is dus niet om een probleemloos huwelijk te hebben zonder ruzie, maar om te zorgen dat jullie daarnaast zoveel mogelijk positieve interacties hebben!

 

2. Ken elkaars liefdestaal

Wist je dat er 5 talen van de liefde zijn? We hebben allemaal een andere manier van liefde uiten, en een andere voorkeur van liefde ontvangen. De vijf talen zijn: cadeautjes, positieve woorden, fysieke aanraking, quality time en dienstbaarheid. Op het moment dat je verliefd bent (en naar je bruiloft toeleeft), uit je je liefde vaak in alle vijf de talen. Wanneer je langer getrouwd bent, val je terug op de taal die voor jou het meest natuurlijk voelt of die jij het liefst ontvangt. Dat is de gouden regel: je geeft wat jij het liefst zou krijgen. Maar daarmee kan je langs elkaar heen ‘praten’, want als jij het liefst positieve woorden ontvangt en die dus geeft aan je partner, maar je partner heeft liever fysieke aanraking, kan het zijn dat jouw liefde niet helemaal aankomt. De platinum regel is dat je er achter komt wat je partner zou willen ontvangen, en dat geeft.

3. Doe elke dag kleine dingen

Veel stellen denken dat een gelukkig huwelijk wordt gecreëerd in weekendjes weg of ononderbroken avonden samen. Maar dat is gevaarlijk, zeker als je kinderen hebt. Soms is er gewoon geen tijd voor. Hoewel een weekend weg of een avond samen altijd goed is, moet het een extra zijn. De basis van een gelukkig huwelijk ligt in elke dag kleine dingen doen voor elkaar. Rituelen ontwikkelen samen, om ervoor te zorgen dat je elkaar nooit helemaal kwijt raakt. Dat kan echt in hele kleine dingen zitten. Wist je bijvoorbeeld dat minstens zes seconden zoenen per dag er al voor kan zorgen dat je gelukkiger bent op de lange termijn? Nu denk je waarschijnlijk: daar komen wij makkelijk aan! Maar na een paar jaar huwelijk is dat vaak niet meer het geval. Toch kan zo iets kleins een groot effect hebben. Na zes seconden komt er namelijk een hormoon vrij: oxytocine. Dit is het bindingshormoon en zorgt er voor dat jullie je meer verbonden voelen!

Een gelukkig huwelijk is niet alleen magie, er zit ook een heleboel psychologie in. Nu jullie zo sterk voelen hoeveel jullie van elkaar houden, is het een perfect moment om er voor te zorgen dat je precies weet hoe je er voor kunt zorgen dat je alles uit dit huwelijk gaat halen. Want voor minder dan dat ga je niet, toch?

Nog meer tips kun je vinden in het nieuwste boek van Paulien Timmer: ’50 relatieboosters: een happy relatie in 5 minuten per dag’

Sinds 2013 is relatie-expert Paulien (1988) op zoek naar hoe je meer kunt halen uit je relatie. Het begon met het interviewen van 100 koppels die langer dan 40 jaar gelukkig getrouwd zijn, en het boek dat daar uit voort kwam: ‘Lang+Gelukkig’, over de geheimen van een lang en gelukkig huwelijk. Met dit boek kreeg ze veel media-aandacht. Vervolgens kwam ze erachter dat veel mensen te weinig tijd hebben en heeft ze een praktische variant geschreven:  ’50 relatieboosters: een happy relatie in minder dan 5 minuten per dag’.  

Exclusief in Nederland: Duurzame Fairtrade Trouwjurken van Sanyukta Shrestha

Post by on 08/01/18

Be the light,
be the change,
be consciously beautiful.

 

‘Be the light’, zo luidt mijn nieuwe campagne. Een ode aan Gandhi, die me zoveel jaren geleden inspireerde om mijn leven te transformeren en me de kracht liet voelen van het individu. Zo ontstond uiteindelijk Nama Nama.

Be the change you wish to see in this world.

Gandhi

De zoektocht naar fairtrade trouwjurken: Hoe het begon

Nadat ik tijdens mijn reis naar India en Nepal in 2010 met de neus op de feiten werd gedrukt wat betreft de arbeidsomstandigheden in de kledingindustrie stopte ik abrupt met het kopen van nieuwe kleding. Het roer moest om. Ik begon met het importeren van vintage jurken en het ‘experimenteren’ met het kopen van spullen bij de kringloop en het dragen van tweedehands kleding. Vastberaden om mijn steentje bij te dragen aan het transformeren van de kledingindustrie.

Onder de invloed van mijn voormalige partner, die bruidsfotograaf is, sloeg ik de brug naar de vintage en antieke trouwjurken. Ik zag al die gelukkige bruidsparen met hun mooie en toch ook weer verschillende liefdesverhalen een aantal jaren de revue passeren en werd verliefd op de branche. Hoe mooi is het om een bijdrage te kunnen leveren aan zo’n mooie dag van iemands leven? Ik vind het zo bijzonder als ik in de ogen van de bruid zie dat ze beseft dat ze háár jurk gevonden heeft. Het hele gebeuren geeft me nog elke keer kippenvel.

Alleen moest ik destijds tot mijn grote spijt veel bruiden teleurstellen vanwege de kleine maten van deze jurken. Ik kondig dan ook met grote trots aan dat ik vanaf nu ook nieuwe, fairtrade en duurzaam geproduceerde trouwjurken ga verkopen. Deze jurken zijn afkomstig van Sanyukta Shrestha, een award winnende designer uit de UK. Haar roots liggen bijzonder genoeg in Nepal, daar waar alles voor mij begon. Hoe mooi is dat? Deze lijn maakt voor mij het plaatje nu helemaal compleet.

Wat maakt de jurken van Sanyukta Shrestha zo bijzonder?

Sanyukta ondersteunt in Nepal de gemeenschap van vrouwen aldaar die niet alleen stoffen maar ook de trouwjurken vervaardigen. Met het kopen van een trouwjurk van Sanyukta zeg je NEE tegen sweatshops, NEE tegen slechte lonen en NEE tegen onmenselijke arbeidsomstandigheden. Je draagt bij aan de empowerment van deze vrouwen én aan het milieu. De jurken worden op ambachtelijke wijze van begin tot eind met de hand vervaardigd. Bovendien zijn ze ook nog eens gemaakt van prachtige, luxueuze stoffen vervaardigd uit o.a. bamboe, hennep, organische zijde en katoen. Overige stoffen zijn van gecertificeerde fairtrade leveranciers en gerecyclede grondstoffen. Haar jurken zijn het beste te omschrijven als eigentijds met een vleugje vintage romantiek.

duurzame fairtrade trouwjurken; duurzame trouwjurken, fairtrade trouwjurken, duurzaam, trouwjurk, bruidsjurk, Sanyukta Shrestha, eco-vriendelijk, ethische trouwjurk, ethisch, bamboe, organische zijde, kant, hennep, katoen, bruid, bewuste bruid, eerlijke trouwjurk, romantisch, vintage stijl, milieuvriendelijk, Nepal, empowerment, vrouwen

Mijn filosofie

Ik geloof er heilig in dat we als individuen de trouw-/kledingbranche kunnen veranderen. Als jij kiest voor duurzaam en fairtrade, draag je een flinke steen bij aan een beter leven voor deze vrouwen in Nepal. Met de keuze die jij maakt inspireer je vervolgens de mensen in je omgeving om hetzelfde te doen. Vele kleine stapjes worden gezet die samen een grote beweging vormen, een grote stap in de richting van een betere toekomst, een betere kledingindustrie die goed is voor zowel mens als milieu. Mijn boodschap is dan ook optimistisch. Wees het licht en de verandering volgt als vanzelf. Wil je graag meer achtergrondinformatie? Lees dan hier het interview met Sanyukta (Engels). Ben je enthousiast? Maak dan nu een pasafspraak!

Tot slot wil ik heel graag het team bedanken dat mee heeft gewerkt aan deze shoot.
Fotograaf: RUUDC Fotografie || Make-up & haar: Marianne Roza van The Beautiful Bride Company || Bloemen en backdrops: Edenique Floral Design || Pauwstoel: Bij Tante Kees || Modellen: Liselotte & Zarreen

Liefs,
Nathalie

Welk verhaal schuilt er achter de vintage bloemenkroon?

Post by on 19/07/17

 

De oorsprong

Het begon allemaal met Queen Victoria, die op haar eigen trouwdag in 1840 een kroon droeg van mirte en oranjebloesem. Ze zette hiermee een trend! Enkel oranjebloesem was mede door het koude klimaat lastig te krijgen in Engeland en daarmee alleen beschikbaar voor de rijkeren. Daaruit ontstond de traditie om deze oranjebloesem door middel van was na te bootsen. Dit soort bloemenkronen bleven, weliswaar met kleine variaties,  populair tot in de jaren 60.

 

 

 

Waardevol

Het zijn vrij delicate creaties. Dat maakt het des te meer bijzonder als ze nog in een hele goede staat verkeren omdat ze zo goed opgeborgen zijn door de eigenaar/familie. Dit zijn dan ook werkelijk heel waardevolle stukken om te koesteren. Mogelijk kun je ook een eigen ‘heirloom’ traditie starten door de kroon/tiara weer door te geven aan je (schoon)-dochter. Hoe mooi zou het zijn om haar later zo’n tijdloze accessoire mee te kunnen geven?
 

 

Vakmanschap

Als je ze van dichtbij bekijkt valt het meteen op wat een vakmanschap nodig is om deze verfijnde kronen te maken. Wat een kunstwerken! Het kan niet anders dan dat iemand daar heel lang geleden veel uren en liefde in heeft gestoken. Hoe magisch is het dan om zo’n kroon op je trouwdag te kunnen dragen? Het is de perfecte finishing touch voor je unieke look die de nostalgische beleving compleet maakt. Benieuwd of zo’n kroon iets voor je is? Neem vrijblijvend contact op om de kronen te bezichtigen en te passen. Bekijk hier ons aanbod! Hieronder nog een aantal voorbeelden om je te inspireren 🙂
Liefs, Nathalie
 

Tecpataja

Sambajoy

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Een vintage of antieke trouwjurk, iets voor jou?

Post by on 20/04/17

Je wil je als bruid natuurlijk op je allermooist voelen op je grote dag, de mooiste versie van jezelf.

Je vindt het belangrijk om op je mooist te zijn maar even waardevol vind je authenticiteit. Je wil dat je verschijning echt reflecteert wie jij bent.

Je vindt het jammer dat een trouwjurk doorgaans niet (compleet) uniek is, dat je bruiden voorbij zal zien komen in de trouwjurk die jij ook uitgekozen hebt.

En je zit er al helemaal niet op te wachten dat vriendinnen of kennissen die nog gaan trouwen je vragen van welk merk je trouwjurk is. Je zou graag willen dat je trouwjurk echt helemaal van jou is en niet van een ander.

Trouwjurken met een verhaal spreken tot je verbeelding. Het idee dat een andere bruid in dezelfde trouwjurk voor het altaar heeft gestaan zoveel jaren geleden vind je heel bijzonder en heeft voor jou écht meerwaarde. Het prikkelt je fantasie.

Je bent meteen verkocht door de mooie stoffen van vroeger, denk bijvoorbeeld aan het prachtige kantwerk!

Je hebt écht het gevoel dat je een stukje geschiedenis bezit en je wilt je jurk misschien ook graag bewaren voor een volgende generatie, een ‘heirloom’ waarmee je een eigen traditie start. Dat kan natuurlijk ook met een prachtige sluier en/of een tiara erbij.

Mogelijk is duurzaamheid ook belangrijk voor je. Je vindt het zonde dat er nog zoveel mooie vintage en antieke trouwjurken zijn die opnieuw gedragen kunnen worden, die staan te popelen op een nieuwe bruid. Waarom zou je dan een nieuwe laten maken?

De trouwjurk is voor jou echt een zeer waardevol onderdeel in het plannen van de bruiloft en iets dat je na je grote dag nog wil kunnen bewonderen, misschien op een mooie paspop in plaats van hangend in een kast.

Je bent iemand van tastbare herinneringen. Het opnieuw zien van de trouwjurk zal je terug nemen naar alle mooie herinneringen van die dag. Het tovert een glimlach op je gezicht.

De pasafspraak

Post by on 05/04/16

Op zoek gaan naar dé trouwjurk is volgens mij het belangrijkste en meest spannende moment in de aanloop naar je bruiloft. Bij NamaNama doen we er dan ook alles aan om van jouw pasafspraak een heel bijzondere vintage beleving te maken. In deze blog vertel ik je wat je wil weten om je hier goed op voor te bereiden 🙂

Wat maakt een pasafspraak bij NamaNama zo bijzonder?

Een pasafspraak bij NamaNama is heel persoonlijk. Je kunt dan ook verzekerd zijn van mijn onverdeelde aandacht. Vanzelfsprekend zullen er geen andere bruiden aanwezig zijn bij je pasafspraak. Ik vind het heel waardevol om je genoeg ruimte te geven zodat je een goede keuze kunt maken en echt kan luisteren naar je gevoel.

Wie neem je mee?

Je bent van harte welkom om in het gezelschap van je moeder, beste vriendin, zus etc. onze bruidscollectie te komen bekijken en passen onder het genot van een hapje en een drankje. Je kunt tot 3 personen meenemen. Denk even na wiens mening voor jou het allerbelangrijkst is. Dit voorkomt dat je overweldigt raakt door alle (verschillende) meningen en geeft je de ruimte om rustig te kunnen passen.

Hoe gaat het in z’n werk?

Wil je graag de trouwjurken van NamaNama komen passen, mail mij dan allereerst om samen een datum te prikken. Geef een aantal (minimaal 3) mogelijke data aan mij op zodat ik kan kijken wat het beste uitkomt. Vermeld dan ook meteen je pasmaat, cupmaat en lengte.  Als je interesse hebt in de collectie vintage/antieke jurken kan ik zo een ruwe selectie maken van de trouwjurken die voor jou in aanmerking komen. De jurken zijn écht vintage dus slechts in 1 maat verkrijgbaar!

Hoe lang duurt een pasafspraak?

Als je een pasafspraak maakt is het handig als je hier ruim de tijd voor neemt. Uit ervaring duurt een pasafspraak ongeveer 1,5 – 2 uur. Dit is ook afhankelijk van het aantal jurken dat je zelf uitkiest om te passen/die beschikbaar zijn in jouw maat. We nemen dus alle tijd voor je. Je kunt verzekerd zijn van 100% aandacht, waarbij je op je gemak je favoriete jurken uit kunt kiezen. Dus geen andere bruiden die tegelijkertijd met jou ook op zoek zijn naar een trouwjurk.

gehaakte vintage bohemian trouwjurk

Wat neem je mee?

– Bij voorkeur wit ondergoed. Anders kan het zijn dat je ondergoed doorschijnt.
– Een strapless bh (als je die hebt) om strapless trouwjurken te passen. Ook hebben sommige trouwjurken een semi-transparant lijfje of bandjes die erg smal zijn. Voor het totaalplaatje is het natuurlijk wat minder mooi als je bh er onderuit komt.
– Schoenen die ongeveer een even hoge hak hebben als de schoenen die je van plan bent te dragen op je trouwdag.
– Elastiek om je haar eventueel op te kunnen steken.
– Shapewear, vooral bij strakkere, nauw aansluitende trouwjurken is het mooi om shapewear eronder te dragen. Dergelijke jurken kunnen hoe smal je ook bent aftekenen en shapewear geeft je een mooie gladde basis waardoor je er prachtig uitziet in jouw trouwjurk. Heb je geen shapewear? Geen nood. Je kunt ook nadat je jurk gevonden hebt de shapewear kopen op basis van jouw trouwjurk. Omdat we daarnaast de jurken schoon willen houden is het fijn als je zo’n natuurlijk mogelijke make-up draagt.

bruidschoenen, pasafspraak
I said yes to the dress, en dan…?

Ook al is een jurk jouw maat dan is het vaak nog zo dat er kleine aanpassingen gedaan moeten worden. Misschien is de trouwjurk te lang en moet deze omgezoomd worden of is de jurk net te wijd en moet deze wat ingenomen worden in de taille. Om deze aanpassingen te maken plannen we een aparte afspraak bij de coupeuse. Kleine aanpassingen (o.a. omzomen, innemen) zitten standaard bij de jurk inbegrepen. Voor grotere aanpassingen (stel je wil de jurk aanzienlijk in uiterlijk veranderen en/of meer dan 2 kleinere aanpassingen doen) betaal je een meerprijs. De kosten zijn heel redelijk en vooral afhankelijk van hoeveel er gedaan moeten worden. Eventuele bijkomende kosten geven we vooraf aan je door zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Kom je van ver? Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een coupeuse bij jou in de buurt te zoeken. Dat is geheel aan jou.

How to save the dress

Vaak duurt het nog even totdat je gaat trouwen. Tot die tijd kun je de jurk het beste bij je ouders/vriendin hangen zodat je zeker weet dat je aanstaande niet toevallig op jouw jurk stuit. Is dit niet mogelijk? Hang de jurk dan op een plaats waar je weet dat hij niet zal komen. Bij de jurk ontvang je een beschermhoes.
Hang de jurk bijvoorbeeld op met een bosje lavendel. Lavendel is een natuurlijk middel tegen motten. Mottenballen zijn chemisch en kunnen (naast het feit dat ze erg sterk en onaangenaam ruiken) de vintage/antieke stof aantasten. Naast lavendel kun je ook cederhout gebruiken die in verschillende vormen verkrijgbaar is (geurolie, ballen of wierook). Kijk bijvoorbeeld eens bij een winkel als de Tuinen. Een bijkomend voordeel: Zowel lavendel als cederhout ruiken ook nog eens heerlijk!

Hopelijk mag ik je binnenkort verwelkomen!

Liefs, Nathalie

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Say yes to the dress! Op zoek naar je vintage trouwjurk.

Post by on 24/01/16

Na de allereerste stappen (zie vorige blog) ga je natuurlijk op zoek naar je trouwjurk! En daar kan ik je natuurlijk bijzonder goed mee helpen ☺

Waarom zou je voor een vintage/antieke trouwjurk gaan? De redenen komen veel overheen met de voordelen van vintage in het algemeen. Maar wat voor je grote dag een vintage trouwjurk nog het meest bijzonder maakt is dat de jurk uniek is. Niemand trouwt in dezelfde jurk als jij. Dat maakt de jurk helemaal van jou! Als je een trouwjurk van een ontwerper kiest zul je altijd andere bruiden zien die getrouwd zijn of nog gaan trouwen in dezelfde jurk. Of erger nog, een vriendin of een collega met dezelfde jurk. Dat zal niet gebeuren met een vintage juweeltje! Daarnaast heeft een vintage trouwjurk een bijzonder verhaal. Er is al een keer iemand heel gelukkig in geweest. Een bride-to-be die net als jou in een bruidszaak stond en voor deze jurk viel. Dat geeft de jurk iets heel speciaals. Nog mooier, jij zet dit verhaal voort! Ten slotte kun je een hele mooie vintage jurk kopen voor veel minder geld als de meeste nieuwe trouwjurken. Als je een nieuwe trouwjurk zou kopen die gemaakt is van dezelfde exclusieve stoffen zou je veel meer geld kwijt zijn! Dus als je niet zoveel budget hebt hoef je je niet tevreden te stellen met een polyblend of een trouwjurk gemaakt in een sweatshop. Je kunt nog steeds duurzaam en verantwoord bezig zijn! En zeg nou zelf dat geeft je toch een goed gevoel op je grote dag, toch?

antieke trouwjurk, trouwjurk, antiek, edwardiaans, bloemenpatroon, bloemenmotief, katoen, xs, s, extra small, small, bruid

Passen

Natuurlijk kan het zo zijn dat je jouw ideale jurk op het internet tegenkomt. Alleen kleeft hier wel vaak een risico aan. Een jurk is soms niet meer te retourneren en je weet van te voren niet of de jurk zo mooi staat als je gehoopt had. Eventuele invoer- en verzendkosten (bijvoorbeeld de BTW, invoerrechten (bij bedragen vanaf 150 euro) en administratiekosten die je betaalt bij het invoeren van kleding buiten de EU) kun je bij het retourneren ook niet meer terug krijgen. Dus bestel je online? Weet dan zeker wat je wil, informeer over de retourmogelijkheden en bereken de extra kosten voor het invoeren.

Idealiter zou ik zeggen, maak een afspraak! Niet alleen omdat dit de kans is om allerlei soorten trouwjurken aan te proberen en te kijken wat het beste bij je past, maar ook omdat het een super gezellig is!

Neem je vriendin, moeder, zus of tante etc. mee of wie er voor jou ook belangrijk is en maak er een gezellige middag van. Het vinden van je trouwjurk is een geweldige belevenis! Hier moet je van genieten 🙂 Bij NamaNama krijg je een hele ochtend of middag om rustig als enige klant rond te kijken en te passen onder het genot van een hapje en een drankje. In de volgende blog vertel ik jullie meer over hoe zo’n pasafspraak bij NamaNama eraan toegaat.

Ben open minded

Natuurlijk zijn er bepaalde dingen die je mooi of minder mooi vindt. Als je je niet comfortabel voelt in een lange jurk en ze daarom nooit draagt is het misschien geen goed idee om te shoppen voor een lange trouwjurk. Maar over het algemeen is het goed om veel verschillende stijlen jurken te passen. Hoe weet je anders welke type jurk je het beste staat en waar je je het mooist in voelt? Jurken zien er soms ook heel anders uit op de hanger of op de foto dan wanneer je ze aan hebt. Soms valt de droomjurk eenmaal aangetrokken tegen omdat het niet goed aansluit bij je lichaamsvorm terwijl een jurk waar je niet eens aan gedacht had je opeens omtovert in een ware godin. Dus passen maar!

Ook is het niet hebben van al teveel voorkeuren wel een pré bij het vinden van je vintage trouwjurk. Al zijn er dingen die je soms aan kunt passen (bijv. verwijderen van mouwen en het omzomen van een jurk) een hele jurk ombouwen is natuurlijk niet praktisch en ook erg prijzig. Je zult ook meer dan met nieuwe jurken rekening moeten houden met de maat. Een jurk kan vaak wel ingenomen maar doorgaans niet groter gemaakt worden. Shoppen met een bepaalde jurk in je hoofd is dan ook niet erg handig. In plaats daarvan, laat je verrassen!

vintage trouwjurk passen, vintage trouwjurk uitzoeken, pasafspraak, say yes to the dress

Wanneer zeg je “Yes to the dress”?

In sommige gevallen weet ik als verkoopster aan de hand van de eerste spontane reactie van de bruid bij het aandoen van de jurk al dat dit ‘m gaat worden. Dus je voelt hem al aankomen: Je moet voelen dat dit je jurk is! Voor iedereen is dit anders: de een huilt of voelt een ‘siddering’, een ander voelt zich gewoon compleet happy en kan niet ophouden met glimlachen, weer een ander voelt zich de beste versie van zichzelf. Of alles tegenlijk! Vraag jezelf af: Zie je jezelf hierin het ja woord geven aan je grote liefde? Als je jezelf een ‘maar’ hoort geven, dus de jurk is mooi maar… dan is dit waarschijnlijk niet de juiste keuze voor jou. Laat je ook niet teveel door anderen overtuigen dat dit echt de jurk is als je het zelf helemaal niet voelt. Dan is er een grote kans dat je een verkeerde keuze maakt. Niet helemaal zeker van je zaak? Slaap er nog een nachtje over. Kun je de jurk toch niet uit je hoofd zetten dan is de kans groot dat je jouw jurk gevonden hebt 🙂 Maak het jezelf niet te moeilijk en ga bij voorkeur niet naar meer dan 2 bruidszaken. De kans is groot dat je overweldigd raakt.

Natuurlijk wil je graag dat je gezelschap het is eens is met je keuze. Maar het is jóuw jurk en jóuw grote dag. Ga dan ook af op jouw gevoel. Als jij het gevoel hebt dan deze jurk THE ONE is dan is het dat waarschijnlijk ook. Natuurlijk is het fijn om de eerlijke mening te hebben van de mensen die je dierbaar zijn, maar het is belangrijk om voor ogen te houden dat smaken nu eenmaal verschillen. Uiteindelijk zullen je dierbaren blij zijn dat jij helemaal gelukkig bent.

Liefs, Nathalie

Ik ben verloofd! Help, wat nu?

Post by on 13/01/16

Je bent net ten huwelijk gevraagd. Fantastisch! Je zit op een roze wolk, eindelijk is het zover! Vol kriebels zit je te staren naar je verlovingsring. Maar dan slaat opeens de stress toe. Want help, een bruiloft plannen. Waar begin je? Wat zijn de allereerste stappen? En vooral hoe vind je die droomjurk? Aaaaah!

No worries. Sit back and relax. Ik ga je in deze blog op weg helpen met de eerste stappen in de voorbereidingen van je grote dag. Deze eerste stappen neem je vaak al een jaar of langer van tevoren, afhankelijk van hoeveel tijd jullie nemen voor het plannen van de bruiloft.

Set a date!
Het prikken van je datum is een van de eerste dingen die je doet! Heb je minder dan een jaar om je bruiloft te plannen dan moeten de dingen uiteraard wat sneller achter elkaar gedaan worden. Wil je echt je droombruiloft werkelijkheid laten worden? Neem dan ruim de tijd. De mooiste locaties en de beste fotografen bijvoorbeeld zijn vaak al lang van tevoren geboekt.

Kondig je bruiloft aan!
Natuurlijk begin je met je familie en beste vrienden. Daarna kun je het grote nieuws verkondigen aan je collega’s en bekenden, en tenslotte mag de hele wereld het weten door het bijvoorbeeld op social media te verkondigen.

Eventueel kun je ook een eigen website aanmaken speciaal voor jullie bruiloft. Daar kun je mensen naartoe verwijzen zodat ze op de hoogte kunnen blijven 🙂 Je kunt bijvoorbeeld vertellen over het aanzoek, het verlovingsfeest aankondigen en de foto’s van jullie verlovingsshoot showen. Achteraf kun je hier ook de foto’s van de grote dag plaatsen. Maak het geheel af met een gastenboek waar de gasten nog een persoonlijk bericht kunnen plaatsen.

Bepaal je budget!
Het is heel erg belangrijk om te weten hoeveel geld jullie kunnen en willen uitgeven aan de bruiloft. Dit is bepalend bij het uitzoeken van de locatie, de fotograaf, de jurk etc. en het eventueel inhuren van een weddingplanner of styliste!
Natuurlijk heeft het ook alles te maken met wat voor jullie belangrijk is. Zorg er dus voor dat de prioriteiten voor jullie duidelijk zijn. Heb je geen heel groot budget dan kan dit jullie helpen bij het maken van keuzes. Is je jurk bijvoorbeeld belangrijker dan je locatie? Dan zul je naar manieren kunnen kijken om op de locatie te besparen, zonder te hoeven inleveren op het budget van je trouwjurk. Wees creatief!

Thema
Bepaal vervolgens samen met je partner de stijl van jullie bruiloft en de kleuren: bv. bohemian, romantisch, modern, klassiek, retro, roaring 20’s, etc. Een specifiek thema is niet eens nodig, een sfeer/gevoel bepalen die bij jullie past volstaat. Laat je hierbij leiden door wat je echt inspireert, waar jullie blij van worden, en welke elementen weergeven hoe jullie als persoon/ stel zijn. Hebben jullie een grote passie of zijn jullie heel fanatiek met bepaalde hobby’s? Laat deze terugkomen in de bruiloft. Maak hier een moodboard van, bijvoorbeeld door te kijken op trouwwebsites en Pinterest. Dit helpt jullie op weg en kan fungeren als een subtiele leidraad bij elke stap in het vormgeven van jullie bruiloft 🙂 Huur eventueel een weddingplanner of stylist in die dit samen met jullie kan doen.

Styled Autumn Shoot02-11-2014_087

Kies je getuigen en bepaal de gastenlijst
Het laatste is ook heel belangrijk bij het bepalen van de trouwlocatie. Wordt het een groot feest of een intieme samenkomst? De meeste locaties hebben namelijk een beperking in het aantal gasten die ze tijdens een bruiloft kwijt kunnen. Daarnaast lenen sommige locaties zich beter voor grote en andere beter voor intieme gezelschappen. Ben je met een klein gezelschap, dan is een hele ruime en grote locatie vaak niet zo gezellig.

Zoek vervolgens naar passende trouwlocaties (bij jullie thema/stijl)
Denk na over of jullie willen trouwen in een romantisch kasteel, een landelijke locatie, of een modern vormgegeven gebouw. Je kunt ook een aparte locatie afhuren voor de ceremonie en de receptie. Boek een trouwlocatie ver van tevoren als je niet op een blauwe maandag wilt trouwen. Populaire trouwlocaties zijn vaak al lang van tevoren (een jaar of meer) volgeboekt.

Plan een verlovingsfeest
Het kan leuk zijn om een verlovingsfeest te plannen. Iedereen kan jullie alvast feliciteren met jullie voorgenomen huwelijk en het is fijn als het gezelschap alvast kennis met elkaar kan maken voor de grote dag. Het is wel belangrijk om je af te vragen wie je uitnodigt want dit zijn natuurlijk dan ook de mensen die naar je bruiloft komen. Het is natuurlijk een beetje raar om mensen uit te nodigen voor je verlovingsfeest en niet voor je bruiloft. Daarnaast moet je ermee rekening houden dat het plannen van een verlovingsfeest ook extra tijd en geld kost. Laat dit meewegen in de beslissing om al dan niet een verlovingsfeest te houden. Tip: Heb je een beperkt budget of geen zin om een feest te organiseren? Dan kun je bijvoorbeeld ook met een klein gezelschap gaan uit eten om jullie verloving te vieren.

Verstuur de uitnodigingen
Uitnodigingen geven de gasten een voorproefje van wat ze kunnen verwachten van de bruiloft. Dus verwerk je thema/ stijl in de uitnodigingen! Er is zoveel mogelijk, dus kies wat bij jullie past.

Willen jullie een foto erbij van jullie als stel? Gebruik dan bv. hiervoor een foto uit jullie verlovingsshoot. Hou je van simpel? Een uitnodiging in kalligrafie op mooi briefpapier kan al volstaan. Zolang het maar bij jullie en de bruiloft die jullie voor ogen hebben past.

Voordat je aan de uitnodigingen begint is het belangrijk dat jullie de voorgaande stappen hebben doorlopen. Weet hoeveel gasten je uitnodigt (in verband met het aantal uitnodigingen die je wil (laten) maken/afdrukken), wat je thema/stijl is, de dress code die hierbij past, de locatie en de dagindeling (om te weten hoe laat je de (dag- en avond)gasten moet uitnodigen). Al deze informatie moet terug te vinden zijn op de uitnodiging.

En dan is het tijd voor de belangrijkste stap 😉 Say yes to the dress! Daarover in de volgende blog meer 🙂