De pasafspraak

Op zoek gaan naar d√© trouwjurk is volgens mij het belangrijkste en meest spannende moment in de aanloop naar je bruiloft. Bij NamaNama doen we er dan ook alles aan om van jouw pasafspraak een heel bijzondere vintage beleving te maken. In deze blog vertel ik je wat je wil weten om je hier goed op voor te bereiden ūüôā

Wat maakt een pasafspraak bij NamaNama zo bijzonder?

Een pasafspraak bij NamaNama is heel persoonlijk. Je kunt dan ook verzekerd zijn van mijn onverdeelde aandacht. Vanzelfsprekend zullen er geen andere bruiden aanwezig zijn bij je pasafspraak. Ik vind het heel waardevol om je genoeg ruimte te geven zodat je een goede keuze kunt maken en echt kan luisteren naar je gevoel.

Wie neem je mee?

Je bent van harte welkom om in het gezelschap van je moeder, beste vriendin, zus etc. onze bruidscollectie te komen bekijken en passen onder het genot van een hapje en een drankje. Je kunt tot 3 personen meenemen. Denk even na wiens mening voor jou het allerbelangrijkst is. Dit voorkomt dat je overweldigt raakt door alle (verschillende) meningen en geeft je de ruimte om rustig te kunnen passen.

Hoe gaat het in z’n werk?

Wil je graag de trouwjurken van NamaNama komen passen, mail mij dan allereerst om samen een datum te prikken. Geef een aantal (minimaal 3) mogelijke data aan mij op zodat ik kan kijken wat het beste uitkomt. Vermeld dan ook meteen je pasmaat, cupmaat en lengte.  Als je interesse hebt in de collectie vintage/antieke jurken kan ik zo een ruwe selectie maken van de trouwjurken die voor jou in aanmerking komen. De jurken zijn écht vintage dus slechts in 1 maat verkrijgbaar!

Hoe lang duurt een pasafspraak?

Als je een pasafspraak maakt is het handig als je hier ruim de tijd voor neemt. Uit ervaring duurt een pasafspraak ongeveer 1,5 Р2 uur. Dit is ook afhankelijk van het aantal jurken dat je zelf uitkiest om te passen/die beschikbaar zijn in jouw maat. We nemen dus alle tijd voor je. Je kunt verzekerd zijn van 100% aandacht, waarbij je op je gemak je favoriete jurken uit kunt kiezen. Dus geen andere bruiden die tegelijkertijd met jou ook op zoek zijn naar een trouwjurk.

gehaakte vintage bohemian trouwjurk

Wat neem je mee?

– Bij voorkeur wit ondergoed. Anders kan het zijn dat je ondergoed doorschijnt.
РEen strapless bh (als je die hebt) om strapless trouwjurken te passen. Ook hebben sommige trouwjurken een semi-transparant lijfje of bandjes die erg smal zijn. Voor het totaalplaatje is het natuurlijk wat minder mooi als je bh er onderuit komt.
– Schoenen die ongeveer een even hoge hak hebben als de schoenen die je van plan bent te dragen op je trouwdag.
– Elastiek om je haar eventueel op te kunnen steken.
– Shapewear, vooral bij strakkere, nauw aansluitende trouwjurken is het mooi om shapewear eronder te dragen. Dergelijke jurken kunnen hoe smal je ook bent aftekenen en shapewear geeft je een mooie gladde basis waardoor je er prachtig uitziet in jouw trouwjurk. Heb je geen shapewear? Geen nood. Je kunt ook nadat je jurk gevonden hebt de shapewear kopen op basis van jouw trouwjurk.¬†Omdat we daarnaast de jurken schoon willen houden is het fijn als je zo’n natuurlijk mogelijke make-up draagt.

bruidschoenen, pasafspraak
I said yes to the dress, en dan…?

Ook al is een jurk jouw maat dan is het vaak nog zo dat er kleine aanpassingen gedaan moeten worden. Misschien is de trouwjurk te lang en moet deze omgezoomd worden of is de jurk net te wijd en moet deze wat ingenomen worden in de taille. Om deze aanpassingen te maken plannen we een aparte afspraak bij de coupeuse. Kleine aanpassingen (o.a. omzomen, innemen) zitten standaard bij de jurk inbegrepen. Voor grotere aanpassingen (stel je wil de jurk aanzienlijk in uiterlijk veranderen en/of meer dan 2 kleinere aanpassingen doen) betaal je een meerprijs. De kosten zijn heel redelijk en vooral afhankelijk van hoeveel er gedaan moeten worden. Eventuele bijkomende kosten geven we vooraf aan je door zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Kom je van ver? Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een coupeuse bij jou in de buurt te zoeken. Dat is geheel aan jou.

How to save the dress

Vaak duurt het nog even totdat je gaat trouwen. Tot die tijd kun je de jurk het beste bij je ouders/vriendin hangen zodat je zeker weet dat je aanstaande niet toevallig op jouw jurk stuit. Is dit niet mogelijk? Hang de jurk dan op een plaats waar je weet dat hij niet zal komen. Bij de jurk ontvang je een beschermhoes.
Hang de jurk bijvoorbeeld op met een bosje lavendel. Lavendel is een natuurlijk middel tegen motten. Mottenballen zijn chemisch en kunnen (naast het feit dat ze erg sterk en onaangenaam ruiken) de vintage/antieke stof aantasten. Naast lavendel kun je ook cederhout gebruiken die in verschillende vormen verkrijgbaar is (geurolie, ballen of wierook). Kijk bijvoorbeeld eens bij een winkel als de Tuinen. Een bijkomend voordeel: Zowel lavendel als cederhout ruiken ook nog eens heerlijk!

Hopelijk mag ik je binnenkort verwelkomen!

Liefs, Nathalie

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.