Je de mooiste versie van jezelf laten voelen in een trouwjurk die helemaal bij jouw persoonlijkheid past. Dat is wat ik het allerliefste doe.”

Welkom bij Nama Nama

Mijn naam is Nathalie en ik heet je van harte welkom bij Nama Nama, een winkel met een exclusieve selectie van duurzame en fairtrade trouwjurken die door mij persoonlijk zijn uitgezocht. Je hebt de keuze uit unieke vintage en antieke trouwjurken van 1900 – 1970. Romantisch met veel verschillende kantsoorten en borduurwerk. Ik heb een voorliefde voor zeldzame verfijnde, ware ‘heirloom’ stukken. Daarnaast is er vanaf nu ook  Sanyukta Shrestha, een tijdloze luxueuze collectie met een vleugje vintage romantiek. Net zoals vintage en antieke trouwjurken duurzaam maar dan ook nog eens fairtrade. Perfect passend bij mijn filosofie en stijl! Klik hier om er alles over te lezen in de blog.

Vanaf jongs af sprak vooral een ding tot mijn verbeelding: Onze geschiedenis, het verhaal achter alles. Ik had dan ook een fascinatie met het ontstaan van de wereld, de mensheid en oude beschavingen. Ik kon intens genieten van het bezoeken van antiekmarkten met mijn ouders. Al die spullen van vroeger hadden namelijk een enorme aantrekkingskracht op mij. Ik herinner me nog goed een vintage tule jaren 50 jurk voor een vintagewinkel in een smal steegje in Luik. Wat heb ik nog vaak gedroomd van deze jurk!

In mijn jonge volwassenheid nam de passie voor reizen en de menselijke geest het over. Ik ging psychologie studeren en reisde de hele wereld rond, mezelf onderdompelend in andere hedendaagse culturen. Pas aan het eind van mijn studie kwam mijn liefde voor vintage en antiek weer boven water drijven. Uit mijn voorliefde voor boeken en illustratoren uit het begin van de 19e eeuw (edwardiaanse/Belle Epoque tijdperk) begon ik met het verzamelen van eerste edities.

Hoe Nama Nama ontstond: Mijn filosofie

Mijn reizen naar met name India en Nepal hebben me destijds aan het denken gezet over de misstanden in de kledingindustrie. Eenmaal teruggekomen wilde ik zelf verandering aanbrengen in mijn leven. Een tijd heb ik rondgelopen met de vraag hoe ik dat het beste kon doen. Uiteindelijk vond ik het antwoord in de passie van mijn kindertijd: Vintage & antiek. Een manier om bewuster te leven die bij mij paste. Nama Nama was geboren! Inmiddels weer een aantal jaren geleden. De naam ‘Nama Nama’ is niet uit de lucht komen vallen. Nama is volgens het Boeddisme ‘het geestelijke gedeelte van de wereld of werkelijkheid’. Met andere woorden: de Boeddhistische tegenhanger van psychologie. Zo combineert ‘Nama Nama’ mijn passies voor reizen en de menselijke geest.

Van waar die aantrekkingskracht tot het begin van de vorige eeuw?

Deze kwam tot stand toen ik op de basisschool de film ‘Titanic” voor het eerst in de bioscoop zag. Ik was 11 jaar. Het feit dat de film berustte op een echte gebeurtenis sprak natuurlijk tot de verbeelding. Ik was op slag verliefd op alle mooie kostuums en begon me verder in die tijd te verdiepen. Ik weet nog dat ik dacht: “Hoe mooi zou het zijn zoiets werkelijk te bezitten en te kunnen dragen? Een jurk met een geschiedenis die zo tot de verbeelding spreekt?” Nooit had ik gedacht 20 jaar later daadwerkelijk in het bezit te zijn van zulke bijzondere antieke (en vintage) trouwjurken. En ja, het is werkelijk zoals ik het me had voorgesteld. Het kantwerk van deze jurken is adembenemend mooi en ze passeren de revue in de meest prachtige verfijnde patronen. Daarnaast heeft elke trouwjurk een geschiedenis, een eigen verhaal. Het is als het ware een kleine tijdscapsule die de geest van die tijd heeft vastgehouden en voelbaar maakt.

Een unieke antieke of vintage trouwjurk

Elke jurk is voor mij een parel die ik met zorg en liefde een tweede leven geef. Een jurk wordt door mij persoonlijk geselecteerd. Vervolgens begint het arbeidsintensieve proces van reinigen, verstellen en waar nodig aanpassingen maken. Daar is soms veel creativiteit voor nodig! Vervolgens geef ik ze een plekje in mijn collectie naast alle andere parels die ik in de afgelopen paar jaar verzameld heb. Tot slot, als kers op de taart, worden de jurken voor mijn website vereeuwigd in al hun glorie tijdens een shoot. Er zijn geen woorden voor hoeveel voldoening het geeft om uiteindelijk een aanstaande bruid “I say yes to the dress” te horen zeggen in een van mijn jurken. Ik kan ook niet anders zeggen dan “I love my job”!

Waarom NamaNama?

  • UNIEK & DUURZAAM

Bij NamaNama koop je niet alleen een prachtige, unieke vintage of antieke trouwjurk. Je koopt een stukje geschiedenis. Een jurk met een ziel, een karakter en een verhaal.

  • PERSOONLIJKE AANDACHT

Het uitkiezen van een trouwjurk is een persoonlijk iets. Dat begrijp ik maar al te goed. Daarom krijg je mijn onverdeelde aandacht. Er zullen dan ook vanzelfsprekend geen andere klanten aanwezig zijn tijdens je pasafspraak. Het draait helemaal om jou. Daarnaast krijg je ruimschoots de tijd om verschillende jurken te passen onder het genot van een hapje en een drankje. Ik wil graag dat je pasafspraak een échte bijzondere vintage beleving wordt.

  • VERSTELSERVICE

NamaNama houdt van vakmanschap en van kwaliteit. Daarom werk ik samen met een vakkundige coupeuse die de door jouw uitgekozen trouwjurk kan aanpassen aan jouw wensen. Kleine verstelwerkzaamheden zijn als onderdeel van de service standaard bij de prijs inbegrepen.