Say yes to the dress! Op zoek naar je vintage trouwjurk.

Na de allereerste stappen (zie vorige blog) ga je natuurlijk op zoek naar je trouwjurk! En daar kan ik je natuurlijk bijzonder goed mee helpen ☺

Waarom zou je voor een vintage/antieke trouwjurk gaan? De redenen komen veel overheen met de voordelen van vintage in het algemeen. Maar wat voor je grote dag een vintage trouwjurk nog het meest bijzonder maakt is dat de jurk uniek is. Niemand trouwt in dezelfde jurk als jij. Dat maakt de jurk helemaal van jou! Als je een trouwjurk van een ontwerper kiest zul je altijd andere bruiden zien die getrouwd zijn of nog gaan trouwen in dezelfde jurk. Of erger nog, een vriendin of een collega met dezelfde jurk. Dat zal niet gebeuren met een vintage juweeltje! Daarnaast heeft een vintage trouwjurk een bijzonder verhaal. Er is al een keer iemand heel gelukkig in geweest. Een bride-to-be die net als jou in een bruidszaak stond en voor deze jurk viel. Dat geeft de jurk iets heel speciaals. Nog mooier, jij zet dit verhaal voort! Ten slotte kun je een hele mooie vintage jurk kopen voor veel minder geld als de meeste nieuwe trouwjurken. Als je een nieuwe trouwjurk zou kopen die gemaakt is van dezelfde exclusieve stoffen zou je veel meer geld kwijt zijn! Dus als je niet zoveel budget hebt hoef je je niet tevreden te stellen met een polyblend of een trouwjurk gemaakt in een sweatshop. Je kunt nog steeds duurzaam en verantwoord bezig zijn! En zeg nou zelf dat geeft je toch een goed gevoel op je grote dag, toch?

antieke trouwjurk, trouwjurk, antiek, edwardiaans, bloemenpatroon, bloemenmotief, katoen, xs, s, extra small, small, bruid

Passen

Natuurlijk kan het zo zijn dat je jouw ideale jurk op het internet tegenkomt. Alleen kleeft hier wel vaak een risico aan. Een jurk is soms niet meer te retourneren en je weet van te voren niet of de jurk zo mooi staat als je gehoopt had. Eventuele invoer- en verzendkosten (bijvoorbeeld de BTW, invoerrechten (bij bedragen vanaf 150 euro) en administratiekosten die je betaalt bij het invoeren van kleding buiten de EU) kun je bij het retourneren ook niet meer terug krijgen. Dus bestel je online? Weet dan zeker wat je wil, informeer over de retourmogelijkheden en bereken de extra kosten voor het invoeren.

Idealiter zou ik zeggen, maak een afspraak! Niet alleen omdat dit de kans is om allerlei soorten trouwjurken aan te proberen en te kijken wat het beste bij je past, maar ook omdat het een super gezellig is!

Neem je vriendin, moeder, zus of tante etc. mee of wie er voor jou ook belangrijk is en maak er een gezellige middag van. Het vinden van je trouwjurk is een geweldige belevenis! Hier moet je van genieten 🙂 Bij NamaNama krijg je een hele ochtend of middag om rustig als enige klant rond te kijken en te passen onder het genot van een hapje en een drankje. In de volgende blog vertel ik jullie meer over hoe zo’n pasafspraak bij NamaNama eraan toegaat.

Ben open minded

Natuurlijk zijn er bepaalde dingen die je mooi of minder mooi vindt. Als je je niet comfortabel voelt in een lange jurk en ze daarom nooit draagt is het misschien geen goed idee om te shoppen voor een lange trouwjurk. Maar over het algemeen is het goed om veel verschillende stijlen jurken te passen. Hoe weet je anders welke type jurk je het beste staat en waar je je het mooist in voelt? Jurken zien er soms ook heel anders uit op de hanger of op de foto dan wanneer je ze aan hebt. Soms valt de droomjurk eenmaal aangetrokken tegen omdat het niet goed aansluit bij je lichaamsvorm terwijl een jurk waar je niet eens aan gedacht had je opeens omtovert in een ware godin. Dus passen maar!

Ook is het niet hebben van al teveel voorkeuren wel een pré bij het vinden van je vintage trouwjurk. Al zijn er dingen die je soms aan kunt passen (bijv. verwijderen van mouwen en het omzomen van een jurk) een hele jurk ombouwen is natuurlijk niet praktisch en ook erg prijzig. Je zult ook meer dan met nieuwe jurken rekening moeten houden met de maat. Een jurk kan vaak wel ingenomen maar doorgaans niet groter gemaakt worden. Shoppen met een bepaalde jurk in je hoofd is dan ook niet erg handig. In plaats daarvan, laat je verrassen!

vintage trouwjurk passen, vintage trouwjurk uitzoeken, pasafspraak, say yes to the dress

Wanneer zeg je “Yes to the dress”?

In sommige gevallen weet ik als verkoopster aan de hand van de eerste spontane reactie van de bruid bij het aandoen van de jurk al dat dit ‘m gaat worden. Dus je voelt hem al aankomen: Je moet voelen dat dit je jurk is! Voor iedereen is dit anders: de een huilt of voelt een ‘siddering’, een ander voelt zich gewoon compleet happy en kan niet ophouden met glimlachen, weer een ander voelt zich de beste versie van zichzelf. Of alles tegenlijk! Vraag jezelf af: Zie je jezelf hierin het ja woord geven aan je grote liefde? Als je jezelf een ‘maar’ hoort geven, dus de jurk is mooi maar… dan is dit waarschijnlijk niet de juiste keuze voor jou. Laat je ook niet teveel door anderen overtuigen dat dit echt de jurk is als je het zelf helemaal niet voelt. Dan is er een grote kans dat je een verkeerde keuze maakt. Niet helemaal zeker van je zaak? Slaap er nog een nachtje over. Kun je de jurk toch niet uit je hoofd zetten dan is de kans groot dat je jouw jurk gevonden hebt 🙂 Maak het jezelf niet te moeilijk en ga bij voorkeur niet naar meer dan 2 bruidszaken. De kans is groot dat je overweldigd raakt.

Natuurlijk wil je graag dat je gezelschap het is eens is met je keuze. Maar het is jóuw jurk en jóuw grote dag. Ga dan ook af op jouw gevoel. Als jij het gevoel hebt dan deze jurk THE ONE is dan is het dat waarschijnlijk ook. Natuurlijk is het fijn om de eerlijke mening te hebben van de mensen die je dierbaar zijn, maar het is belangrijk om voor ogen te houden dat smaken nu eenmaal verschillen. Uiteindelijk zullen je dierbaren blij zijn dat jij helemaal gelukkig bent.

Liefs, Nathalie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.