Je de mooiste versie van jezelf laten voelen in een trouwjurk die helemaal bij jouw persoonlijkheid past. Dat is wat ik het allerliefste doe.”

Mijn collectie is er voor de Langkousjes onder de vrouwen. De eigenzinnige vrouwen. Die het liefst op blote voeten dansen. Die willen stralen als de godin die ze zijn in de glorie van hun authenticiteit. In hun kracht en hun kwetsbaarheid. Shine your light!

Welkom bij Nama Nama

Mijn naam is Nathalie en ik heet je van harte welkom bij Nama Nama, een winkel met een exclusieve selectie van duurzame en fairtrade trouwjurken die door mij persoonlijk zijn uitgezocht. Je hebt de keuze uit exclusieve vintage en antieke trouwjurken van 1900 – 1970. Romantisch met veel verschillende kantsoorten en borduurwerk. Ik heb een voorliefde voor zeldzame verfijnde, ware ‘heirloom’ stukken.  En voor de vrouwen die niet gaan trouwen, niet getreurd. Vanaf nu verkoop ik ook een persoonlijke selectie kleding (vooral jurken, I love them!).

Vanaf jongs af sprak vooral een ding tot mijn verbeelding: Onze geschiedenis, het verhaal achter alles. Ik had dan ook een fascinatie met het ontstaan van de wereld, de mensheid en oude beschavingen. Ik kon intens genieten van het bezoeken van antiekmarkten met mijn ouders. Al die spullen van vroeger hadden namelijk een enorme aantrekkingskracht op mij. Ik herinner me nog goed een vintage tule jaren 50 jurk voor een vintagewinkel in een smal steegje in Luik. Wat heb ik nog vaak gedroomd van deze jurk!

In mijn jonge volwassenheid nam de passie voor reizen en de menselijke geest het over. Ik ging psychologie studeren en reisde de hele wereld rond, mezelf onderdompelend in andere hedendaagse culturen. Pas aan het eind van mijn studie kwam mijn liefde voor vintage en antiek weer boven water drijven. Uit mijn voorliefde voor boeken en illustratoren uit het begin van de 20e eeuw (edwardiaanse/Belle Epoque tijdperk) begon ik met het verzamelen van eerste edities.

Hoe Nama Nama ontstond: Mijn filosofie

Mijn reizen naar met name India en Nepal hebben me destijds aan het denken gezet over de misstanden in de kledingindustrie. Eenmaal teruggekomen wilde ik zelf verandering aanbrengen in mijn leven. Een tijd heb ik rondgelopen met de vraag hoe ik dat het beste kon doen. Uiteindelijk vond ik het antwoord in de passie van mijn kindertijd: Vintage & antiek. Een manier om bewuster te leven die bij mij paste. Nama Nama was geboren! Inmiddels weer een aantal jaren geleden. De naam ‘Nama Nama’ is niet uit de lucht komen vallen. Nama is volgens het Boeddisme ‘het geestelijke gedeelte van de wereld of werkelijkheid’. Met andere woorden: de Boeddhistische tegenhanger van psychologie. Zo combineert ‘Nama Nama’ mijn passies voor reizen en de menselijke geest.

Een unieke antieke of vintage trouwjurk

Elke jurk is voor mij een parel die ik met zorg en liefde een tweede leven geef. Een jurk wordt door mij persoonlijk geselecteerd. Daarna begint het arbeidsintensieve proces van reinigen, verstellen en waar nodig aanpassingen maken. Daar is soms veel creativiteit voor nodig! Vervolgens geef ik ze een plekje in mijn collectie naast alle andere parels die ik in de afgelopen paar jaar verzameld heb. Tot slot, als kers op de taart, worden de jurken voor mijn website vereeuwigd in al hun glorie tijdens een shoot. Er zijn geen woorden voor hoeveel voldoening het geeft om uiteindelijk een aanstaande bruid “I say yes to the dress” te horen zeggen in een van mijn jurken. Ik kan ook niet anders zeggen dan “I love my job”!